AKTUELNO

Srpski teniser Novak Đoković priznao je da je Austrijanac Dominik Tim zaslužio da pobedi u meču 2. kolu grupe "Bjorn Borg" na završnom Mastersu u Londonu.

Đoković je posle preokreta poražen 6: 7(5:7), 6:3, 7:6 (7:5) tako što je u odlučujućem taj-brejku ispustio prednost 3:0 i 4:1, pa će se sa Rodžerom Federerom boriti za plasman u polufinale.

"Smatram da je Tim zaslužio pobedu. Igrao je veoma hrabro i stalno snažno udarao lopticu. Čitav meč igrao je kao poslednji poen", rekao je Đoković posle meča, prenosi ATP.

Srpski as čestitao je Timu na fantastičnoj partiji i plasmanu među četiri najbolja u Londonu.

Foto: Tanjug/Alastair Grant

"Moram da mu skinem kapu i čestitam mu. Odigrao je vrhunski", priznao je Novak.Tim kaže da je odličan osećaj pobediti najboljeg tenisera na planeti.

"Bio je stvarno poseban duel, verovatno moj najbolji u karijeri. Ceo život treniram za ovakve mečeve, još od detinjstva. Epski meč u neverovatnoj atmosferi, pobedio sam legendu tenisa. Imao sam i sreće kada sam se vratio nakon 1:4 u taj-brejku, nikada neću zaboraviti sve ovo. Uradio sam veliku stvar", zaključio je on.

Borba između Đokovića i Rafaela Nadala za svetski broj 1 dodatno je zakomplikovana na poslednjem turniru u sezoni i sada Srbin mora da čeka novi poraz Španca.

#TIM

#Đoković

'