AKTUELNO

Novak Đoković osvojio je titulu na Mastersu u Parizu, jer je u finalu ubedljivo pobedio Kanađanina Denisa Šapovalova.

TOK MEČA

Četvrti međusobni duel između Đokovića i Šapovalova je započeo. Meč je svojim servisom otpočeo Đoković.

DRUGI SET - 6:4

Novak Đoković ostavaja titulu na Masersu u Parizu. Kao u starim, slavnim danima, dokazao zbog čega je broj jedan u svetu!

Namučio se Novak da potvrdi brejk! Imao je 30:0, a onda je izgubio tri uzastopna poena. To je bila prva brejk lopta za Šapovalova. Đoković dodao gas i osvojio gem.

Dve šanse je obezbedio Novak. Naterao je Šapovalova da pošalje loptu u mrežu.

Šapovalov servira kao iz topa u drugom setu. Stabilizovao je potpuno Šapovalov igru pri svom servisu, Novak se još jednom nije približio brejku!

Ništa se ne menja u ritmu. Novak imao jednu šansu da oduzme servis. Prepustio je Kanađaninu jedan poen, posle duple servis greške.

Šapovalov uzvraća "udarac", u drugom setu već ima četiri asa i devet vinera! I jedan i drugi bez mnogo problema osvajaju svoje servis gemove u drugom setu.

Đoković nastavlja sa dobrim servisom, ali je na 40:0 dozvolio rivalu da veže dva poena. Ipak, "dotukao" ga je u sledećem i to drugim servisom. 

Jedna greška je dovoljna Šapovalovu da ispadne iz koloseka, pa je tako Novak došao do brejk šanse na 40:30. Međutim, nakon asa Šapovalova dolazi do promene. Usledio je novi as i Šapovalov dolazi do vođstva na početku drugog seta.

PRVI SET - 6:3

Sa nulom ostavlja Novak rivala još jednom za osvajanje seta!

Opet je nešto nervozniji bio Šapovalov, ali je uspeo da dobije gem, Novak servira za set!

Nastavio je Novak da diktira u ritmu jednog brejka prednosti, Šapovalov nervozan baca reket u sedmom gemu, što mu nije donelo ništa dobro.

Šapovalov je zaigrao bolje. Pre svega, bolje servira, pa je uspeo da osvoji svoj drugi gem u prvom setu.

Novi lagan gem za Novaka. I dalje Novak ima brejk prednosti i ide ka prvom setu.

Šapovalov počinje bolje da servira, ali mu je i pored toga pravio probleme Novak. Ipak, upisao je prvi gem.

Đoković potvrđuje brejk. Fenomenalno servira i asom lako i sigurno stiže do tri prema nula u gemovima u prvom setu.

Novak osvaja i drugi gem, uzima brejk.

Đoković lako do prvog gema, bez izgubljenog poena.

Novak Đoković je rekorder Mastersa u Parizu sa četiri titule, a od pete ga deli pobeda nad Kanađaninom Denisom Šapovalovim.

Đoković je do finala stigao pobedom nad Grigorom Dimitrovim, dok se Šapovalov prvi put našao u na završnoj predstavi nekog od turnira iz kategorije ATP 1000 posle predaje Rafaela Nadala bez borbe.

Noletu je ovo 50. masters finala, a ima 33 trofeja.

"Imam mnogo motiva da osvojim petu titulu u Parizu. Osećam se dobro u ovakvim uslovima, posebno u Francuskoj, gde postoji kultura tenisa. Uvek postoji podrška publike. Možete videti da francuski teniseri dobijaju veliku podršku. Motivisan sam. Želim dobro da odigram. Nadam se da ću igrati moj najbolji tenis", rekao je Novak.

Prvi i 28. teniser sveta odigrali su tri meča, sva tri ove godine i sve ih je dobio Đoković. Ipak, Šapovalov gaji nadu da može da načini čudo.

"Igrajući protiv Novaka ove godine shvatio sam šta treba da radim protiv njega. Jeste da sam izgubio sve duele sa Đokovićem, ali drugačije je kada se sretnete u finalu", izjavio je Šapovalov i dodao:

"Novak je najkompletniji igrač na svetu i praktično nema slabosti. Pokušaću da ga učinim nervoznim. Ovo finale je kao san za mene".

#Novak Đoković

#Tenis

'