AKTUELNO

Srpski teniser Novak Đoković i dalje se nalazi na prvom mestu ATP liste, s tim da će ga Španac Rafael Nadal za tačno sedam dana smeniti na vrhu.

Đoković ima 320 bodova više od Nadala, ali će srpski as prilikom sledeće objave plasmana tenisera izgubiti 1.600 poena sa Mastersa u Parizu i Londonu i svetski broj jedan posle više od godinu dana biće Nadal.

Novak je danas, pred nastup u Bersiju, započeo 276. nedelju na prvoj poziciji i po tom segmentu ispred njega su samo Pit Sampras sa 10 više i rekorder Rodžer Federer (310).

Upravo je novi-stari šampion u Bazelu na trećem mestu ATP liste, a iza su redom Danil Medvedev, Dominik Tim, Aleksander Zverev, Stefanos Cicipas, iz Top10 ispao je Kei Nišikori, pa su tako Karen Hačanov i Mateo Beretini na plasmanu karijere, a ispred njega je još Roberto Bautista-Agut.

Od ostalih srpskih tenisera, Dušan Lajović je opet nazadovao za korak i trenutno je 34. na svetu, Laslo Đere je napredovao za jedno mesto na 38, odmah iza njega je Filip Krajinović posle skoka od sedam pozicija, dok je Miomir Kecmanović 55.

#Novak Đoković

'