AKTUELNO

Nekadašnji hrvatski teniser Goran Ivanišević postao je član stručnog tima Novaka Đokovića.

U početku su to bile spekulacije, ali je Ivanišević potvrdio da je počeo saradnju sa prvim reketom sveta.

- Neobično je sve to, malo nenadan poziv došao je pre nekoliko dana. Iznenadio sam se, putovao sam za Švedsku, Nole je hteo da dođem i ranije, ali imao sam 'senior tour' još ranije dogovoren. Došao sam jutros na prvi trening - nažalost, izgleda da ću moći da budem tu samo prve nedelje jer opet imam obaveze. Pokušavam da ih odložim, mada je toliko toga... Ipak, kada te zove jedan Novak Đoković, dosta se toga stavi sa strane - kaže Ivanišević.

Ivanišević je bio vrhunski teniser, Vimbldon je osvojio 2001. godine, a tokom trenerske karijere je radio sa zemljakom Marinom Čilićem i Kanađaninom crnogorskog porekla Milošem Raonićem, pa sa Novakom nastavlja tradiciju saradnji sa teniserima sa "ovih prostora".

"Velika stvar, to je veliko priznanje za mene kao trenera jer ne bira on bilo koga niti po tome jesi li mu drag ili ne. Ako možeš da pomogneš, izabere te i drago mi je što su odabrali mene i što je Marjan (Vajda) saglasan sa time. Super je bilo na prvom treningu, nadamo se da će ta saradnja potrajati".

Ivanišević nije mogao detaljno da otkrije kakav mu je dogovor sa Đokovićem.

"Ovo je neka vrsta upoznavanja. Mislim, znamo se mi, bio sam mnogo puta s njim na terenu, ali sa druge strane, sad sam prvi put s njegove. Malo smo porazgovarali o mom viđenju njegove igre, o tehničkim stvarima. Evo, sad ćemo se malo bolje upoznati, zbližiti, pa ćemo sesti i videti za dalje".

Novak odbranu titule na Vimbldonu kreće u ponedeljak sa Filipom Kolšrajberom.

"Važno je da je Novak dobar u glavi i spreman da brani titulu. Kolšrajber je dobar protivnik za prvo kolo, treba ga poštovati, ali Novak je u odličnom stanju. Vidim da je nekako 'čist', poraz u Parizu od Tima malo ga je pomutio, ali mislim da je prvi favorit – ako sve bude u redu, mislim da će odbraniti titulu", zaključio je Ivanišević.

#Novak Đoković

'