AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Kevina Andersona 4:6, 7:5, 7:5 u finalu egzibicionog turnira Mubadala u Abu Dabiju.

Đokoviću i Andersonu ovo je bio deseti međusobni meč, a Anderson je pobedio Đokovića samo jednom, i to 2008. godine na mastersu u Majamiju.

PRVI SET završen je rezultatom 4:6, uprkos tome što je Đoković u većem delu prvog seta bio bolji igrač, stvarao šanse, Kevin je taj koji je osvojio prvi set.

DRUGI SET završen je rezultatom 7:5. Novak je krenuo u potpunu ofanzivu.

TREĆI SET završen je rezultatom 7:5, kao i drugi set. Đoković je dugim razmenama došao do dve nove vezane meč lopte. Prvu je Kevin spasao sjajnim forhendom, a druga, peta ukupno, je iskorišćena. Najbolji poen na meču pripao je srpskom teniseru.

Foto: Tanjug

- Kevin je moćan igrač. On je visok, šalje lopticu velikom brzinom. Ne mogu jače da udaram lopticu od njega, posebno na servisu, ali taktički mogu da uradim neke stvari i da ga nadmudrim. Dobro igra, pobedio je Nadala, gledao sam - izjavio je Novak pred meč.

Đoković je prethodno u polufunalu pobedio Rusa Karena Hačanova 6:4, 6:2, dok je Anderson napravio iznenađenje i veliki preokret protiv Španca Rafaela Nadala - 3:6, 6:3, 6:4.

Turnir "Mubadala" u Abu Dabiju je uvertira za zvaničan početak sezone u Dohi.

#Kevin Anderson

#Novak Đoković

#Tenis

'