AKTUELNO

Možda ste nekad pomislili da je već vreme da i njih izbacimo iz ormara svi, ali one uspešno odolevaju - zbog svoje praktičnosti i ležernosti.

Bilo da ih oblačite na trenerku, u večernjem izlasku u pab sa društvom na pivo, kombinujući ih na običan džins, kožne pantalone ili suknju, uvek će vam pružiti osećaj udobnosti i opuštenosti i zato sa njima nema greške.

Prvobitno su je nosili farmeri u Velsu u 17. veku, a izrađivali su je od vune da bi im održavala toplotu. Pošto košulje od flanela imaju velške i škotske korene, lako je shvatiti zašto bi bile povezane sa obrascem tartana, koji je dobro poznat deo tih kultura.

Foto: Pixabay.com

Uzorak tartana evoluirao je u kariranu, kada su američki i britanski proizvođači počeli da kopiraju ove tradicionalne košulje.

Kasnije je Hamilton Carhartt, inovator funkcionalne odeće za železničke radnike, u Americi popularizovao košulju od flanela; Karirani print dugo se povezivao s košuljom od flanela, pa je tako postao tradicionalan izgled ovog određenog komada odeće.

Danas one ne gube na popularnosti, a izgleda da su omiljeni komad i javnim ličnostima. Ipak, svi imamo "ležerne trenutke".

#Odeća

#karirana košulja

#karirano

#košulja