AKTUELNO

Mnoge devojke su se zaljubile u balajaž tehniku zbog prirodnog izgleda kose, ali da li ste znale da je ovo farbanje posebno blagotvorno na tamnoj kosi?

Balajaž je tehnika farbanja u kojoj stručnjak posvetljuje, a zatim tonira pojedinačne pramenove. Prednost balajaža, koja je ujedno i njegova glavna poteškoća, je ta što se boja nanosi nasumično, što zahteva ne samo ošišanu veštinu, već i delikatan ukus stilista. Upravo ta „namerna nepažnja“ daje prirodni rezultat.

Za brinete, stilisti često predlažu izvođenje spektakularnog balajaža na tamnoj kosi. Ova tehnika vizuelno čini kosu gustom i lepršavijom, a ne zahteva potpuno farbanje. Uključuju se samo odabrane niti, a koren ostaje netaknut, što omogućava da kosa izgleda uredno tokom rasta.

Balajaž na tamnoj kosi srednje dužine

Za ovu dužinu se najviše preporučuje balajaž. Devojke sa čokoladnom ili crnom kosom to definitivno treba da probaju. Prosečna dužina vam omogućava da stvorite prirodan prelaz u nijansama i prelepe kontrastne naglaske.

Foto: Unsplash.com

Boja brineta odlično će se slagati sa pramenovima kestena ili lešnika, a najkreativniji od njih su vinski tonovi pomoću kojih se balansira tamna kosa. Na kovrdžama boje čokolade skladno izgledaju tonovi karamele, kafe i tamno smeđe nijanse.

Kada radite balajaž na tamnoj kosi sa šiškama, stručnjak može odabrati jednu od dve mogućnosti: ili raditi samo sa dužinom ili dodati akcenat na zonu šiški. Ovo poslednje naročito važi za šiške izduženih ili asimetričnih, ali nije pogodno za debele ravne šiške.

Balajaž na tamnoj kratkoj kosi

S jedne strane, balajaž na tamnoj kratkoj kosi je izazov za vlasnicu, jer je prilično teško izvršiti glatke prelaze u boji na tako malom prostoru. Ali sa druge strane, uspešno obavljeno, ovo farbanje može bukvalno transformisati kratku frizuru, dodajući joj poseban šarm. Balajaž na tamnoj kratkoj kosi bi trebalo da bude ažuriran približno istom frekvencijom kao i frizura.

Foto: Unsplash.com

Balajaž na tamnoj kratkoj kosi može se postići stvaranjem prelaza boje od tamnog korena do svetlih krajeva ili isticanjem pojedinih pramenova - u pravilu su to područja na licu ili na zadnjoj strani glave.

Balajaž na tamno smeđoj kosi

Balajaž na smeđoj kosi odličan je izbor ako vaša frizura nema dovoljno volumena. Odaberite kontrast prelaska u boji po vašem ukusu. Može biti ili intenzivna ili lagana, prigušena.

Balajaž na tamnoj dugoj kosi

Na Internetu možete pronaći mnoge inspirativne fotografije balajaž tehnike na tamnoj dugoj kosi. Ovo je vrlo privlačna, efektivna verzija farbanja, koju brinete često biraju da daju oštrinu kosi.

Foto: Pixabay.com

Farbanje balajaža na dugoj tamnoj kosi je bukvalno san stilista, jer je takva dužina jednostavno idealna za stvaranje prirodnih prelaza iz dublje u svetliju nijansu. Krajevi na dugoj kosi mogu se izvući gotovo u plavu boju, protežući je prirodnim korenima uz pomoć pola tona svetlo smeđe i smeđe boje.

Balajaž na tamnoj ravnoj kosi

Za one koji ne mogu da se pohvale gustinom, balajaž na tamnoj ravnoj kosi biće pravi spas. Vizuelno čini da frizura izgleda veličanstveno i tanku kosu čini gušćom.

Nema razlike kada radite balajaž na tamnoj ravnoj kosi ili na kovrdžavoj kosi. Tehnika je ista za sve tipove kose, razlike su samo u malim načinima sprovođenja. Ipak, pošto se boja nanosi slobodno tokom balansa, ne postoje dve potpuno identične boje - svaka od njih je jedinstvena.

#Frizura

#Proleće

#balajaž

'