AKTUELNO

Smišljanje outfita za posao nikada nije bilo jednostavnije uz ove sjajne savete

Naravno da ne postoje pisana pravila šta treba obući za razgovor za posao, ali postoje saveti koji vam mogu pomoći. Vrlo je važno imati u vidu prirodu profesije i mesto gde ste se prijavili. Formalni sastanci zahtevaju nešto složeniji outfit, dok oni ležerniji nešto potpuno drugačije.

Bilo kako bilo, stručnjaci predlažu sledeće savete kada je u pitanju idealna kombinacija za poslovni intervju:

Treba ulagati u komade koji vam stoje savršeno

"Kad vam nešto stvarno dobro stoji, bilo da se radi o dobro krojenom sakou, pantalonama visokog struka ili laskavoj midi haljini, to pokazuje da dobro znate ko ste i imate samopouzdanje", smatra Christene Barberich sa portala Refinery29.

Važan je vaš pečat

Veoma je važno da ne pratite slepo trendove. Trudite se da svakom svom outfitu date deo svoje ličnosti tako što ćete izabrati neki detalj ili aksesoar koji vam je posebno drag. Dvadeset posto outfita neka u potpunosti izražava vašu ličnost, a prilikom odabira preostalih osamdeset posto se vodite klasikom.

"Mislim da je nakit odličan način personaliziranja odeće, pogotovo ako su komadi koje nosite vintage ili imaju neku vrstu sentimentalne vrednosti", kaže Hillary Kerr, urednica portala Who What Wear.

U redu je nositi odelo, ali ga prilagodite svom stilu

Nemojte nositi odelo samo zato što mislite da morate. Već na prvi pogled biće jasno da ono nije deo vašeg stila i povećaće vašu nervozu.No, ako se ipak odlučite za odelo, prilagodite ga vlastitom stilu. Neka ono izražava vašu ličnost.

Samouverene cipele za samouveren hod

Nikada ne znate što vas očekuje na sastanku, baš kao što ne znate ni hoćete li zapeti u saobraćaju na putu do tamo. Kako ne biste bili očajni zbog bolova u nogama koje možete zahvaliti najneudobnijim (ali najlepšim) štiklama koje posedujete, odaberite cipele koje su vam udobne i u kojima se dobro osećate.

#moda

'