AKTUELNO

Čak 61 odsto žena je potvrdilo da im baš to treba.

Kaže se da je svaki početak težak. Iako će se većina složiti da je ta tvrdnja istinita, ona ne važi i za početak ljubavnog odnosa.

Novopečeni parovi ne mogu skinuti pogled jedno s drugoga i stalno se trude kako bi jedno drugo usrećili.

Svakodnevno neguju leptiriće koje osećaju u stomaku, a zajedničko vreme smatraju neprocenjivim. Neki se toliko zaljube da vide samo ono najbolje u svom partneru, a neki kroz svoje partnerstvo rastu kao osobe.

Jedna od najvažnijih stvari na početku veze svakako je dobar seks. Strastvene aktivnosti među čaršavima toliko su dobre, svaki je dodir uzbudljiv, a za intimno uživanje novopečeni parovi uvek nađu vremena. Nakon napornog dana seks je odmor, a ne dodatna obaveza, a boli me glava rečenica je koja novim ljubavnicima neće pasti na pamet.

Šta kad seks padne na listi prioriteta

Međutim, sve što je lepo kratko traje, barem što se tiče seksa. Kad se zaljubljenost pretvori u ljubav i kad se stvore nešto dublji osećaji, seks pada na listi prioriteta, a ljubav postaje više razgovor, podrška i poverenje. To za dugogodišnje partnere može predstavljati problem, a nedostatak seksa može čak rezultirati i nepopravljivim problemima, ponekad i raskidom.

Ako vam je nakon godina odnosa ponestalo strasti i inspiracije, a svesni ste da je seks osnovni deo ljubavnog odnosa, tu je rešenje koje ne košta ništa, vrlo je jednostavno izvedljivo, naučno potvrđeno i radi u službi obostranog zadovoljstva.

Seks omogućava fizičku i psihičku povezanost partnera, pa treba intervenisati ako primetite da ste ga zanemarili. Stručnjaci tvrde da to možete da učinite pomoću pravila „šest minuta“, koje bi moglo spasiti vaš seksualni život. Ne samo spasiti, napominju, nego ga podići za nekoliko nivoa i učvrstiti vaš odnos.

U šest minuta do seksa kao na početku veze

Sex Information and Education Council of Canada objavili su istraživanje koje pravilo „šest minuta“ navodi kao najbolji, a istovremeno najjednostavniji način popravljanja seksualnog života. Ono uključuje predigru koja traje šest minuta. Bilo da vi pružate zadovoljstvo partneru ili on vama, predigra od šest minuta ključ je dobrog seksa, govori istraživanje.

Bez obzira na to da li se radi o oralnom seksu, strastvenim dodirima ili ljubljenju i bez obzira na to hoćete li tih šest minuta podeliti na oba partnera, seks nakon tog vremenskog intervala biće puno bolji i prijatniji, piše Zadovoljna.hr.

Istraživanje je sprovedeno na 1.500 Kanađana koji su rekli da im je upravo šest minuta potrebno kako bi se opustili i uživali u seksu.

Čak 61 odsto žena je potvrdilo da im je potrebno barem šest minuta predigre da bi uopšte mogle da dožive orgazam, a 55 odsto muškaraca potvrdilo je da im je seks bio puno bolji ako su im partnerke pre seksa ponudile šest minuta dodatne pažnje.

Isto važi i za aktivnosti nakon seksa. Zadovoljeno su se osećale one žene koje su muškarci mazili barem šest minuta nakon seksa.

Ako ste upali u rutinu, sada znate jednostavno i besplatno rešenje koje bi moglo da unapredi vaš seksualni život, a možda ga čak i vratiti u zlatno doba početaka vaše veze.

Autor: