AKTUELNO

Kvalitetan san u velikoj meri utiče na produktivnost pojedinca u toku dana.

S toga je veoma važno da soba u kojoj spavamo bude uredna i da nam može obezbediti miran san. Čista posteljina, udobni dušeci i jastuci, kao i dobar raspored stvari u sobi, ključni su faktori za osmeh na licu prilikom buđenja. S druge strane šta je sa romantikom?

Ako odlazite na spavanje ušuškani u zagrljaju voljene osobe, važno je da još jednom detalju u vašoj spavaćoj sobi posvetite pažnju, a to je romantika. Prostor koji nam služi osim za odmor još i za intimne trenutke sa voljenom osobom, treba da bude ispirativan, romantičan i da zrači pozitivnom energijom.

Kako bismo vam pomogli da svoju spavaću sobu učinite privlačnijim i senzualnijim mestom podelićemo sa vama danas neke od ideja. Ključno je da se vodite stvarima koje vam prijaju i koje vas opuštaju. Seksolozi tvrde da dekoracija odnosno uređenje spavaće sobe u velikoj meri može poboljšati vaš seksualni život, zato nemojte ništa prepuštati slučaju. Na vama je samo da odaberete želite li da vaša spavaća soba bude skladište svih stvari u kući koje nemaju svoje mesto, ili intimna prostorija rezervisana samo za vas i vašeg partnera. 

UKLONITE ILI MAKAR ZAKLONITE TV U VAŠOJ SPAVAĆOJ SOBI

Ako niste još uvek spremni da se u potpunosti pozdravite sa televizorom u svojoj spavaćoj sobi, onda ga makar vešto sakrijte, kako ne bi bio centralni deo sobe. Na ovaj način ni jedno od vas dvoje neće poželeti da pogleda vesti pre spavanja ili neku drugu emisiju, već ćete poleteti svojoj drugoj polovini u zagrljaj.

POBRINITE SE DA U SPAVAĆOJ SOBI NEMA NEPOTREBNIH KABLOVA

Svima su nam potrebni produžni kablovi i punjači za telefone i tablete. Međutim ako nametljivo stoje na gomili u svakom ćošku vaše spavaće sobe, to ni malo ne stvara romantičan ambijent. Ne treba posebno ni da naglašavamo da su sakupljači prašine i drugih nečistoća, što takođe deluje negativno na vašu želju za seksom u takvim uslovima.

POTRUDITE SE DA VAŠ RADNI STO BUDE VAN SPAVAĆE SOBE

Istina ako radite od kuće, spavaća soba se nameće kao logično rešenje za postavku radnog stola, obzirom da tamo imate najveću dozu mira. Međutim kada dođe vreme za maženje sa voljenom osobom, pogled na gomilu papira na stolu, nedovršenih zadataka i sl. ne deluje naročito stimulativno na ljubavni život.

POTRAŽITE PRIGUŠENIJE OSVETLJENJE

Niko ne želi da vodi ljubav pod jarkim svetlima, a ako se u mrklom mraku baš i ne snalazite najbolje, preporuka je da vašu spavaću sobu obogatite prigušenijim svetlom.

UPALITE SVEĆE

Ništa nije romantičnije i senzualnije od romantičnih sveća u uglu spavaće sobe. Nisu potrebne ni dodatne reči, pa čak ni romantična muzika, kako bi atmosfera bila bolja kada su prisutne.

#romantik

#soba

<
'