AKTUELNO

Postoje muškarci koji su verni, a postoje i oni koji često varaju. Kod svakog je razlog drugačiji. Ali moramo da se složimo oko jednog, a to je da muškarci koji varaju, varaju samo ovakve partnerke, i to vam nikada ne bi palo na pamet. Nedavno istraživanje je povezalo materijalni status sa vernošću u vezi.

Istraživanje univerziteta u Connecticutu sprovedeno na parovima, pokušalo je dokazati postoji li povezanost između materijalnih primanja partnera i varanja.

Došli su tako do zaključka da su muškarci, koji zarađuju više, skloniji vernosti, dok oni koji zarađuju znatno manje od partnerki, češće ih i varaju.

Foto: Unsplash.com

Muškarci su bili u dobi od 18 do 32 godine pa je ovo pokazalo kako kada je muškarcu moć pomalo ugrožena, oseća se inferiorno pa je skloniji počiniti preljubu.

Osobe koje finansijski zavise od partnera nevernost nekad doživljavaju kao pokušaj da povrate pravednost u vezi. Muškarci takvu zavisnost mogu doživljavati posebno pretećom. Ekonomski zavisnom muškarcu nevernost, u njegovoj glavi, dopušta da se upusti u ponašanje kojim će kompenzovati finansijsku zavisnost istovremeno se udaljavajući od partnerke koja u dom donosi hleb, obrazložila je voditeljka studije Christin Munsch.

#Ljubav

#Prevara

#Seks

#partneri

'