AKTUELNO

Poza u kojoj spavamo može uticati na naše zdravlje, pomoći da zadržimo mladalački izgled naše kože i poboljšati zdravlje digestivnog trakta. Iako može izgledati preterano, spavanje na levom boku može zapravo spasiti vaš život.

Postoji nekoliko različitih pozicija za spavanje: na stomaku, na leđima, na levoj ili na desnoj strani – a svaka od njih utiče na vaše zdravlje. Od sva četiri položaja postoje dva najgora - a to je spavanje na leđima i na desnoj strani.

Spavanje na leđima može biti naročito opasno za ljude sa apneom ili astmom, jer može izazvati teškoće disanja.

Spavanje na desnoj strani može pogoršati gastrointestinalne probleme dok spavanje na levoj strani ima pozitivan efekat na sistem za varenje.

Foto: Pixabay.com

Spavanje na levoj strani trebalo bi da poboljša vaše zdravlje i čak spasi vaš život. Holistička medicina smatra da se na levoj strani tela nalaze dominantne limfne žlezde i kada spavate na ovoj stranici, vaše telo ima više vremena za filtriranje toksina, limfe i otpada kroz limfne čvorove.

S druge strane, spavanje na desnoj strani usporava funkcionisanje limfnog sistema. Ovo povećava rizik od smrtonosnih bolesti zbog opterećenja toksina u organizmu. Kada počnete da spavate na levom boku, možete primetiti da vaše telo postaje efikasnije u uklanjanju otrovnih materija i da je bolji rad digestivnog sistema.

#Spavanje

'