AKTUELNO

Ovo su tri savršene vežbe za stomak koje možete raditi kod kuće.

Iako svi potajno sanjamo kako imamo savršeno izvajan stomak i pločice, skoro da nikada nemamo vremena da odemo u teretanu i treniramo.

Ovo su tri savršene vežbe za stomak koje možete raditi kod kuće.

Vožnja bicikla

Ovo je jedna od najefektivnijih vežbi za bokove i stomak. Sve što trebate da uradite jeste da legnete na leđa, dlanove stavite iznad glave, a noge podignite u vis. Približite kolena i polako pokrećite noge kao da vozite bicikl. Uradite tri serije po 15 ponavljanja.

Klasični trbušnjaci

Iako nije najkompletnija vežba za trbušne mišiće, ipak je efikasna jer pogađa dva para pločica. Razvija snagu telesnog jezgra pa može da bude deo treninga stomaka, ali nikako glavni deo. Uradite tri serije po 15 ponavljanja.

Plank

Iako ne izgleda preterano naporno, ova vežba će vas preznojiti. Ona tera na rad ne samo stomačne već mišiće celog tela. Pet minuta posvetite ovoj vežbi i bićete više nego zadovoljni postignutim rezultatima. Lezite na pod, stomakom na dole. Savijte laktove pod uglom od 90 stepeni i postavite se u ležeći položaj podignuti na laktove. Oslanjajte se samo na podlaktice i vrhove prstiju na nogama. Držite telo što ravnije možete, zategnite stomačne mišiće i ne opuštajte se. Ostanite u ovom položaju što duže možete, a početnicima se savetuje da za početak izdrže plank od 60 sekundi i da posle postepeno produžavaju.

#Teretana

#Trbušnjaci

#vežbanje

'