AKTUELNO

Ne stignete ni da se smestite!

Avio-linija od Arube do Punte Fiho u Venecueli traje samo 15 minuta i predstavlja jedan od najkraćih letova na svetu.

Ovaj let organizovan je dva puta nedeljno, a pokrenula ga je Aruba Airlines u saradnji sa venecuelanskom vladom. Cena karte iznosi 215 dolara.

Verovali ili ne, ima i kraće od ovoga. Samo deset minuta traje let od Sent Martin do Angvile u organizaciji Anguilla Air Services. Ova linija je ujedno i najkraći komercijalni let na svetu. S druge strane, samo pet minuta traje let od Sent Martina do Sent Barta.

Takođe, postoji let i koji traje samo jedan minut, a ako je vreme dobro i 53 sekunde! U pitanju je ruta od Vestraja do Papa Vestraja, a putnici su uglavnom policajci, profesori, bankari i deca koja idu u školu, a turisti samo po potrebi.

I u Indoneziji je slično. Let između dva inonežanska sela Kegatu i Apovo koja deli samo dva kilometra. Ipak, avionska linija je potrebna jer ih deli duboka šumska dolina, a takođe je u pitanju veoma izolovani deo Indonezije koji okružuju planine.

Još jedna od najkraćih međunarodnih linija je i ona između Tagiersa i Gibraltara duga samo 69 kilometara, ali i dva glavna grada Kinšase do Brazavila (26 kilometara) koje razdvaja reka Kongo.

#Avion

#Putovanja

'