Nutricionisti kažu da sladoled čini da nam bude samo toplije jer kad počne da vari hranu bogatu kalorijama naše telo proizvodi toplotu.
NAVIKLI smo da se rashlađujemo sladoledom, ali omiljena letnja poslastica ne nalazi se na listi namirnica koje je najbolje konzumirati na visokim temperaturama. Na toj listi su one sa visokim sadržajem vode: krastavac, jagode, lubenica, tikvice, ananas, mango, zelena paprika, pomorandža, zelena salata, celer. Primera radi, krastavac u sebi sadrži čak 95 odsto vode.
Nutricionisti kažu da sladoled čini da nam bude samo toplije jer kad počne da vari hranu bogatu kalorijama naše telo proizvodi toplotu. Mada će mnogi posegnuti za kriglom piva, ni to nije dobar izbor, jer nas alkohol dehidrira. Sličan efekat ima i kafa, pa ni nju ne treba unositi u velikim količinama.
Zato se za leto preporučuju niskokalorični obroci i mnogo vode. Ko ne voli vodu, može da zaledi kockice leda sa nekoliko kapi limunovog soka ili komadićima jagoda. Ko, pak, ne voli led u vodi, može dodati nekoliko krastavaca i listića nane u bokal.
#Hrana
#Sunce
#leto