AKTUELNO

Ako ste mislili da je prajmer izmišljen samo da bi žene još više para trošile na šminku, prevarili ste se. Uostalom, uverite se sami.

U poslednje vreme odjednom svi pričaju o prajmerima, senčenju ili konturisanju, korektorima, bronzerima i slično. Na prvi pogled se čini da prosečna devojka više ne može da stavi puder i maskaru i da izađe iz kuće, već mora da stavi ovaj pregršt proizvoda, za koje mnogi misle da su obična prevara.

Međutim, ispostavilo se da prajmer, koji se stavlja pre pudera, kao priprema kože za šminkanje, nije mit - štaviše, pravi ogromnu razliku u šminkanju.

U to će vas uveriti ovaj video koji pokazuje, doduše na mandarini, kako izgleda kada se nanese samo puder, a kako kada se pre toga stavi prajmer.

Rezultati su prikazani jedan do drugog i jasno se vide kako pore izgledaju znatno manje, odnosno bolje prekrivene puderom kada je pre toga nanet prajmer.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ovaj proizvod takođe ublažava fine linije i bore, popunjava blage nesavršenosti u teksturi i štiti kožu od toksina i štetnih slobodnih radikala koji se nalaze u nekim kozmetičkim proizvodima.

I britanska blogerka Soph Does Nails otkrila je da je na početku bila vrlo skeptična prema upotrebi prajmera, ali je nakon testiranja shvatila da joj pore na nosu izgledaju znatno manje kada nanese prajmer, kao i da joj je koža na obrazima manje masna.

- Na polovini lica na koju sam nanela prajmer mi je bilo teže da nanesem puder jer mi je koža matirana. Korektor mi je definitivno bolje pokrio stranu na koju sam stavila prajmer, a na delu lica gde ga nisam nanela, ispod oka su mi se stvorile linije - kaže ona.

Tri sata nakon nanošenja šminke, Sofi kaže da je jasno mogla da kaže da je polovina lica na koju nije nanela prajmer postala svetlucava od ulja i da su pore vidljivije, dok je druga strana lica ostala mat i "savršena".

#šminka

#Žena

'