AKTUELNO

Ako nemate klima uređaj u svom domu - ne očajavajte!

Postoje tri fantastična načina kako da obični ventilator rashladi prostor, odnosno stvori temperaturu ugodnu za život. Jednostavno je i jeftino, a u kući će biti ugodno za boravak i danju i noću. Ovo su tri genijalna načina kako ćete svoj ventilator pretvoriti u klima uređaj:

Kockice leda - Ispred ventilatora stavite široku plitku posudu i napunite je kockicama leda. Kako ventilator duva po ledu, tako će se prostorijom širiti hladniji vazduh. To će potrajati sve dok se led ne otopi, a tada samo dodajte novi.

Zaleđena voda - Slično je kao u prvom primeru, ali umesto kockica leda stavite plastične boce koje ste prethodno napunili vodom i zaledili. Ovaj način je čak i bolji jer se radi o velikim komadima leda koji će se sporije topiti od kockica.

Led i peškir - Kod ovog načina rashlađivanja prostorije možete koristiti ili kockice leda ili zaleđenu vodu u bocama. Jedno ili drugo zamotajte u peškir, zavežite dva kraja trakom i okačite između dve stolice. To stavite ispred ventilatora. Ispod peškira stavite posudu u koju će kapati rastopljen led.

#Klima

#Ventilator

'