AKTUELNO

Evo šta se dešava.

Ukoliko i vi spadate u grupu žena koje su više od jednog puta bile prevarene, sigurno se pitate šta radite pogrešno. Prema istraživanju Univerziteta u Konektiketu i studiji koja je izvedena, upravo kao odgovor na ovo pitanje, dao je iznenađujući rezultat.

Pored raznih uzroka prevare, jedan se stalno ponavljao, na osnovu uzoraka na kojima je istraživanje vršeno. Reč je o ženama koje zarađuju više od svog partnera.

Naime, ukoliko je žena u finansijskoj moći muškarca to prilično utiče na osećaj moći i jednakosti u vezi. Tim mišljenjem vodio se istraživački tim koji je otkrio da kada žena zarađuje više od partnera, veće su šanse da će je prevariti.

Foto: Pixabay.com

Istraživanje je pokazalo da muškarci starosti između 18 i 32 godine koji zarađuju 70 posto kućnih prihoda, ređe varaju partnerke, dok će muškarci koji zarađuju značajno manje od svojih partnerki pre počiniti preljubu.

Onaj ko finansijsi zavisi od partnera, neverstvo doživljavaju kao pokušaj da povrate pravednost u vezi a muškarci finansijsku zavisnost doživljavaju posebno pretećom u vezi.

Ekonomski zavisnom muškarcu nevernost, dopušta da se upusti u ponašanje koje će kompenzovati finansijsku nezavisnost, istovremeno se udaljavajući od partenerke koja donosi hleb u kuću, zaključuje vođa istraživanje, sociolog Kristin Munč.

#Muškarac

#Prevara

#Žena

'