AKTUELNO

Da li ste znali?

Ako ste žena, teško da će vas iznenaditi podatak da oko 80 odsto žena zapravo nosi pogrešnu veličinu grudnjaka.

Taj loš izbor ne čini samo da nam grudi izgledaju lošije nego što zaista jesu, već donosi i drugi niz problema koji samo na prvi pogled nemaju veze sa brushalterom.

Do ovih podataka došao je čuveni brend donjeg veša iz Nemačke koji je sproveo istraživanje na temu koliko zapravo žena nosi pogrešnu veličinu brushaltera.

O rezultatima je za "Dejli Mejl" progovorila Paula Svoboda, specijalista za oblikovanje grudnjaka ove firme koja iza sebe ima 16 godina iskustva.

- Preuski brushalteri umeju da izazovu glavobolju, ali to se zapravo mnogo češće dešava sa grudnjacima koji su previše labavi. Pored toga, loše odabran brushalter može da dovede i do lošeg držanja celog tela. Zapravo, jedan od sigurnih znakova da ste pogrešno izabrale veličinu jeste hroničan bol u leđima, kaže Svoboda.

Kako dalje objašnjava, kada je brushalter labav, žene uglavnom hodaju pogrbljeno. Taj problem rešava se biranjem prave veličine, a mogu da pomognu i sportski grudnjaci koji imaju ojačanje na leđima.

Foto: Pixabay.com

- Ako vam bretele grudnjaka stalno spadaju, znači da vam on ne pruža nikakvu podršku. Pored toga, žice u brushalteru nikad ne smeju da vrše pritisak na tkivo dojke, upozorava ona. Isto važi i za čest slučaj kod žena kada se grudnjak diže na leđima, to je takođe pouzdan znak pogrešno izabrane veličine.

I na kraju, koliko god dobro bio izabran veš - on ima svoj rok trajanja i kraći je nego što mislite.

- Grudnjak se menja na svakih 6 do 12 meseci, jer tada potpuno gubi na elastičnosti i više ne pruža podršku, zaključuje Svoboda.

#Grudnjak

#Lepota

#Zdravlje

'