AKTUELNO

Samo uz pomoć sapuna i mlake vode kojoj ste dodali nekoliko kapi deterdženta za sudove stakla će postati blistava.

Donedavno vam možda nije bilo toliko važno što zbog mrlja od kiše ne vidite najjasnije prizor kroz vaš prozor. Ali sada, kada se priroda probudila i pogled puca na uzavreo život i olistalo drveće, vreme je da se posvetite čišćenju stakala, ne da bi drugi rekli kako ste vredna domaćica, već da biste uživali u onome što vam nudi kasno proleće.

Za početak, zaboravite na novine i fabričko sredstvo za pranje prozora. Samo uz pomoć sapuna i mlake vode kojoj ste dodali nekoliko kapi deterdženta za sudove stakla će postati blistava.

U ovoj "misiji" poslužiće vam i obično belo sirće, koje će učiniti da sa prozora uklonite veoma prljave tragove. U dve šolje vode dodajte četvrtinu šolje sirćeta i kašičicu deterdženta za sudove, sipajte u bočicu s raspršivačem i - otkrijte šta će se dogoditi.

Veoma je značajno i na koji način perete stakla. Činite to uvek odozgo nadole, a potom višak vode uklonite krpom od mikrofibera.

Možda se jedino nećete složiti sa savetom stručnjaka da je prozore dovoljno prati samo dvaput godišnje. Ili vam je, ipak, lakše da poverujete da su u pravu?

#Dom

#Čišćenje

'