AKTUELNO

Novi trend u zabavljanju stiže nam baš pred leto.

Nije lako biti singl i boriti se za sreću u ljubavi kada postoji toliko trendova kojima ste izloženi, a koji vas namerno ometaju u potrazi za idealnim partnerom jer nikada ne znate na koga ćete da naiđete.

Čak i kada pronađete nekoga za dopisivanje i neobavezno ćaskanje za koje možete da se nadate da će prerasti u nešto više, lako možete da postanete žrtva gostinga, zombija, da budete ćušnuti u ćošak ili poslati na klupu za rezervne igrače. Trendovima u zabavljanju nikad kraja.

Novi okrutan trend u zabavljanju je R-bombing, kada osoba kojoj ste poslali poruku to pročita, ali reši da vas kulira i da vam ne odgovara na istu. Za razliku od gostinga, kada ne znate da li je osoba uopšte videla poruku koju ste joj poslali, kod R-bombinga ste sigurni da je osoba dobila i videla poruku, ali da vam jednostavno ne odgovara.

Danas u svetu društvenih mreža i aplikacija imamo opciju da vidimo da li je poruka poslata, da li ju je primalac dobio i na kraju da li ju je pročitao. Tako smo sigurni da je taj neko video poruku, ali da ne želi da nam odgovori.

Kod gostinga se često dešava da nas neko blokira kako bi sprečio svaku dalju komunikaciju sa nama, ali ovde je samo reč o izbegavanju i držanju u rezervi. Ovakvo ponašanje može da nas zbuni jer znamo da je poruka pročitana, ali je ostala bez odgovora. Istina je da ta osoba ne želi da nam odgovori i da nas vidi, ali ne želi da vas povredi tako što će vam to otvoreno reći.

Foto: Pixabay.com

Može da se desi da nekada neko ne odgovori odmah pošto vidi poruku, ali kod R-bombinga ovo postaje uobičajeno ponašanje, a često rezultira opsesivnim ponašanjem pošiljaoca koji stalno ulazi na profil i gleda kada ste poseldnji put bili online i da li ste odgovorili na davno poslatu poruku.

Nemojte sebe da mučite i dovodite se u situaciju da se ponašate ovako. Jednostavno priznajte sebi kada neko odustane od vas i sami se povucite kako biste se zaštitili na vreme. Sprečite da vas neko povredi ukoliko vidite da ignoriše vaše pozive i poruke.

#Ljubav

#telefon

'