AKTUELNO

Višak kilograma na vagi može da bude posledica nezdravih navika koje imate uveče.

Gojaznost može da dovede do mnogih problema sa zdravljem, čak i do prevremene smrti, a uzrok gojaznosti može da bude i naša svakodnevna rutina.

Kada ste upoznati sa razlozima koji dovode do gojaznosti onda možete da preduzmete nešto kako biste to sprečili. Jedna od najvećih grešaka je ispijanje kafe kasno uveče.

Ispijanje kafe kasno uveče ne remeti samo vaš san, a kafu ne bi trebalo da pijete najmanje 6 sati pre odlaska na spavanje. Naučnici ukazuju na vezu između hlorogenične kiseline i gojenja. Ono što biste trebali da uradite jeste da kafu u kasnim satima zamenite nekim biljnim čajem ili još bolje toplom vodom.

Eksperti ukazuju na to da ispijanje 5 i više šoljica kafe dnevno dovodi do gomilanja masnog tkiva u predelu abdomena. Od gojenja nisu pošteđeni ni oni kji piju kafu bez kofeina.

Australijski velnes guru i pisac Džesika Sepel objasnila je kako kofein utiče negativno na anše telo i zbog čega se gojimo.

- Kofein može da dovede do gojenja, ali i da oteža u procesu mršavljenja. To je zbog toga što kofein direktno utiče na nivo stresa i nivo šećera u krvi koji utiču na težinu. Kortizol otežava mršavljenje. Neki ljudi dodaju previše mleka u kafu, ali i šećer i time samo pogoršavaju situaciju, objasnila je ona.

#Kafa

#gojaznost

'