AKTUELNO

Ovo morate da znate ako muku mučite sa erekcijom.

Postoji mnogo dezinformacija o uzrocima i tretmanima erektilne disfunkcije. Da biste saznali istinu, možda je potrebno da na tom putu razbijete i neke mitove o erektilnoj disfunkciji.

Erektilna funkcija i starosno doba

Zabluda #1: Erektilna disfunkcija je normalan deo starenja i muškarci moraju naučiti da žive sa tim.

Istina: Iako se erektilna disfunkcija češće javlja među starijom muškom populacijom, to ne znači da je to nešto sa čime treba da se pomirite. Nije neuobičajeno da je, kako bi se uzbudili, starijim muškarcima potrebno više stimulacije nego koliko im je trebalo kada su bili mlađi. Ali nema razloga da ne uživate u seksu dok starite. Mnogi muškarci su u mogućnosti da bez problema postignu erekciju u svojim starijim godinama, i verovatno nema razloga zašto i vi ne biste bili jedan od njih.

Foto: Pixabay.com

Zabluda #2: Erektilna disfunkcija ne pogađa mlađe muškarce.

Istina: Iako je erektilna disfunkcija češća kod muškaraca starijih od 75 godina, može se javiti kod muškaraca bilo koje starosne dobi.

Erektilna disfunkcija i zdravlje

Zabluda #3: Pojava erektilne disfukcije može uznemiriti, ali nema razloga da budemo uplašeni za opšte zdravstveno stanje.

Istina: Iako sama erektilna disfunkcija nije opasna, to može biti rani upozoravajući znak ozbiljnog zdravstvenog stanja, kao što je dijabetes, ili srčanih problema. Važno je da se obratite lekaru ako imate erektilnu disfunkciju. To vam može pomoći da shvatite uzrok problema i pronađete način kako da povratite aktivniji seksualni život, ali vas može i upozoriti na bolest koju treba odmah da predupredite.

Zabluda #4: Ako imate problema sa postizanjem erekcije, to znači da vas ne privlači vaš partner.

Foto: Pixabay.com

Istina: Mnoge stvari uzrokuju probleme sa erekcijom. Iako nedostatak seksualne privlačnosti prema vašem partneru može biti jedan od njih, mnogo je verovatnije da je razlog nešto drugo.

Erektilna disfunkcija može biti uzrokovana:

- Srčanim problemima, poput visokog krvnog pritiska i ateroskleroze - Dijabetesom (između 35% i 50% muškaraca sa dijabetesom dobija erektilnu disfunkciju)- Određenim lekovima za krvni pritisak, anksioznost i depresiju- Neurološkim oboljenjima, kao što su Parkinsonova bolest i multipla skleroza
- Hormonskim problemima
- Psihološkim problemima kao što su stres, anksioznost i depresija
- Pušenjem i konzumiranjem alkohola
- Određenim operacijama npr. prostate i bešike

Foto: Pixabay.com

Lečenje erektilne disfunkcije

Zabluda #5: Lekovi su jedini način za tretman erektilne disfunkcije

Istina: Postoji mnogo metoda za lečenje erektilne disfunkcije. U zavisnosti od stepena i stanja erektilne disfunkcije lečenje može uključivati i mehničke metode, hiruške tretmane, lekove, saniranje drugih bolesti koje utiču na erektilnu disfunkciju (kao što je na primer, visok krvni pritisak), promenu životnog stila (prestanak sa pušenjem, gubljenje suvišne težine), psihoterapiju.

Preporuka potpuno prirodnog rešenja za saniranje efekata erektilne disfunkcije, opšte poboljšanje potencije i funkcije prostate je Afrička šljiva – pogledaj više i poruči online ovde: https://africkasljiva.com/.

Pink.rs

#Erekcija

#Penis

'