AKTUELNO

Za neke poklone vam ne treba čak ni novac, sve što je potrebno su malo vremena i mašte.

Posebno onda kada želite da obradujete nekoga ko se bori sa depresijom ili anksioznošću.

1. Napravite kartice i na jednoj strani napišite "Dobro sam", a na drugoj "Imam napad panike" ili "Očajnički mi je potreban zagrljaj". Tako bi prijatelji znali šta "Dobro sam" znači tog dana. Budite kreativni, ali se i potrudite da to "Dobro sam" zaista i osete.

2. Obiđite ih. Možda će im najveći poklon biti baš vaša poseta. Jako je bitno da osete da mogu da računaju na vas i da umete da ih stavite ispred svojih obaveza, a i svakako će se u društvu osećati bolje.

3. Poklon pakovanje. Depresija i anksioznost znaju da osobu poremete kada su svakodnevne navike u pitanju. Upakujte lak za nokte, so za kupanje, čokoladu, časopis ili šta god vam padne na pamet što bi vašeg bliskog prijatelja opustilo i zaokupiralo mu pažnju.

4. Izvucite ih iz kuće. Depresija izaziva usamljenost i izolaciju, pa bi im prijalo da malo prošetate sa njima. Budite pažnjivi i idite na mesta koja njima prijaju. Biće vam više nego zahvalni.

5. Budite im rame za plakanje. Praznici zaista padaju teško mnogima. Nek se osećaju opušteno sa vama, pustite im da vam kažu šta im je na duši, nek se ispaču i objasne kako se osećaju.

J. Stanković

#Depresija

#Iznenađenje

#Prijatelji

'