AKTUELNO

Za ljubitelje marcipana pripremili smo jedan veoma zanimljiv recept.

MEDENO SRCE

Potrebno je:

100 g mlevenih lešnika

250 g meda

300 g brašna

100 g mlevenih oraha

kašičica praška za pecivo

125 g šećera

100 g marcipana

2 kašike ruma

kašika espreso kafe

300 g crne čokolade

prstohvat kardamona

šarene mrvice za ukrašavanje po želji

Šećer i med sipajte u posudu pa zagrejte na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje. Kada se masa ujednači skolonite sa ringle i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. U drugoj činiji pomešajte brašno, mlevene lešnike, orahe, kardamon i komade marcipana. Sa dve kašike vode razmutite prašak za pecivo, dodajte espreso kafu i rum, pa zajedno sa otopljenim medom sipajte u smesu od brašna. Zamesite glatko testo, umotajte folijom pa prekrijte krpom i ostavite 60 minuta da odstoji. Nakon toga testo razvaljajte oklagijom,

Srcolikom modlicom vadite komade, ređajte ih u podmazan pleh i pecite u rerni na 200 stepeni. Kada su medena srca pečena, istopite čokoladu na pari, premažite ohlađene kolačiće, a da bi bili lepši, ukrasite ih šarenim mrvicama.

#Kolač

#Recept

'