Ako niste baš vični spremanju testa, a rado biste pojeli nešto spremljeno od kupovih kora, ova pita je savršeno rešenje za koje vam neće trebati ni kap ulja.
Sastojci:
500 g gotovih kora za pitu
2 jaja
600 ml jogurta
kesica praška za pecivo
50 g susama
100 ml kečapa
sir (po želji)
Priprema:
U činiju sipajte jogurt, dodajte dva jaja i celu kesicu praška za pecivo. Po želji možete da dodate i mrvljeni sir.
Sve ručno umutite i počnite da dodajete kore. Cepkajte ih da budu što manje i ubacujte u ovu smesu dok ne procenite gustinu - pazite da ne bude retko ili da, pak, ima mnogo više kora nego jogurta.
Pleh obložite pek papirom, pa sipajte smesu, prelijte kečapom, pospite susamom i pecite na 220 stepeni pola sata.
Poslužite uz jogurt.
Prijatno!
Autor: Marija Radić