AKTUELNO

Oduševićete se!

Često se dešava da kada čistite voće i povrće otpatke odmah bacate u kantu za smeće.

Verovatno vam nije palo na pamet da možete da ih iskoristite i napravite zanimljive grickalice i to mnogo zdravije i ukusnije od onih kupovnih.

Ovo su samo neke od ideja kao da iskoristite ostatke od jabuke, paškanata, šargarepe i krompira:

Čips od kore jabuka

Na pleh stavite papir za pečenje, pa preko njega kore od jabuka. Pospite ih mešavinom 3 kašičice šećera i 1 kašičice cimeta. Pecite 30 minuta na 150 stepeni.

Čips od ostataka povrća

Otpatke od paškanata, šargarepe i krompira polijte maslinovim uljem i pospite belim i crnim lukom u prahu, alevom paprikom, solju i biberom po ukusu. Sve dobro promešajte i pecite 8-10 minuta na 200 stepeni.

Dok gledate omiljenu seriju ili neki dobar film ove grickalice će vam dobro doći. Uživajte!

#Recept

#Voće

'