AKTUELNO

Trbulencija tokom leta avionom može da bude veoma traumatično iskustvo za putnike, ali je neće svi osetiti na isti način. A to ponajviše zavisi od toga gde sedite u avionu.

Pilot Džoni Nolson, na društvenim poznat kao "Jonny the Pilot", otkrio je na kojim sedištima u avionu putnici nećete osetiti turbulenciju, ali i koja sedišta su idealna za dobar san i kako možete da saznate koja sedišta imaju dodatni prostor za noge.

- Ako ste jedan od onih putnika koji paniče tokom turbulencije i želite da vam let bude prijatan, onda su idealna sedišta za vas ona iznad krila aviona - rekao je Džoni za Dejli Mejl.

Svi koji tokom leta žele dobro da se naspavaju i da uživaju u tišini treba da izaberu sedišta u prednjem delu aviona ili što dalje od motora koji stvara buku.

Prednji deo aviona je udaljen i od WC-a, koji se nalazi u zadnjem delu letelice i u kome često zna da bude gužva i buka. Ako baš ne uspete da dođete do prednjih sedišta, uzmite ona u sredini, jer iako nemaju dobar pogled kao sedišta uz prozor, vaš san će biti bolji, kaže pilot.

On putnicima preporučuje da posete internet stranicu "Seat Guru", koja nudi odlične savete u vezi sa izborom idealnog sedišta. Na tom sajtu možete da date podatke o avio-kompaniji kojom letite, broju leta i datumu planiranog putovanja.

Pročitajte još: OVDE MOŽETE BESPLATNO DA PRENOĆITE, ako uspete da stignete do kućice! (VIDEO)

#Avion

#Pilot

'