AKTUELNO

Institut 'Pantone' svake godine bira boju koja će najbolje prikazati duh vremena nastupajuće godine i ono čemu ljud teže.

Tako su još u decembru prošle godine objavili da će 2018. obeležiti ljubičasta - Ultra Violet (18-3838). Međutim, u kolekcijama za proleće i leto, koje su uveliko stigle u prodavnice garderobe i obuće širom Srbije, dominira žuta boja.

Nemojte sad odmah da pomislite kako do nas stiže samo ono što se nosilo ranije, što je "demode". Niste u pravu. Žuta je obojila izloge širom sveta.

Foto: Pixabay.com

Otkud sad to?

U Institutu "Pantone" kaže da boja koju oni odaberu, ovoga puta ljubičastu, ne bude uvek boja koja je u trendu, već da "prožima sve oblasti dizajna i prikazuje odraz globalnog raspoloženja potrošača".

Takođe, prema njihovom istraživanju žuta je u ženskoj garderobi zastupljena tek 13 odsto, što znači da spada među najmanje popularne boje. Ali, to nije sprečilo modne dizajnere da je upotrebe u svojim novim kolekcijama, a neki od njih su to objasnili trendom "ženskog oslobađanja".

Foto: Pixabay.com

Žuta je upadljiva, neizbežna, energična - sve ono što jeste žena 21. veka.

Ako želite da nosite žutu boju, znajte da se dobro slaže sa skoro svim drugim bojama, osim sa takođe jarkim i upadljivim. Ako se obučete skroz u belo, crno, teget, braon ili sivo, osvežite svoj izlged žutom ešarpom oko vrata, ili žutim sandalama.

I ne treba da se bojite da ćete biti bledi u licu ako občete nešto žuto - stavite oranž rumenilo, ili crveni karmin, i delovaćete veoma sveže.

#Proleće

#boja

#moda

'