Punjene prženice jela je cela Jugoslavija, niko nije mogao da im odoli:
Ovom jelu niko nije mogao da odoli. Prženice su se nekada pravile od debelog parčeta hleba punjenog slaninicom i jajima, a danas se to zaboravilo!
Ovaj doručak će vas vratiti u detinjstvo!
Sastojci:
20 g putera
3-4 parčeta hleba
Za punjenje:
2 jajeta
1 kašičica origana
100 g šunke
120 g tvrdog sira
Priprema:
Istopite puter, pa poređajte parčiće hleba kojima ste izvadili sredinu. Umutite jaja, posolite, pospite origanom, pa dodajte seckanu šunku i rendani sir. Dobro sjedinite. Ubacite smesu u šupljinu hleba, poravnajte i poklopite, pa pržite nekih 7 minuta. Zatim okrenite sa druge strane, ponovo poklopite i pržite još 3 minuta.
Autor: Snežana Milovanov