AKTUELNO

Punjene prženice jela je cela Jugoslavija, niko nije mogao da im odoli:

Ovom jelu niko nije mogao da odoli. Prženice su se nekada pravile od debelog parčeta hleba punjenog slaninicom i jajima, a danas se to zaboravilo!

Ovaj doručak će vas vratiti u detinjstvo!

Sastojci:

20 g putera

3-4 parčeta hleba

Za punjenje:

2 jajeta

1 kašičica origana

100 g šunke

120 g tvrdog sira

Priprema:

Istopite puter, pa poređajte parčiće hleba kojima ste izvadili sredinu. Umutite jaja, posolite, pospite origanom, pa dodajte seckanu šunku i rendani sir. Dobro sjedinite. Ubacite smesu u šupljinu hleba, poravnajte i poklopite, pa pržite nekih 7 minuta. Zatim okrenite sa druge strane, ponovo poklopite i pržite još 3 minuta.

Autor: Snežana Milovanov