Kada se preseče napola, nastaje fantazija.
Karađorđeva šnicla je stari specijalitet koji se vrlo lako i brzo priprema. Važi za veoma popularno kafansko jelo, ali ga isto tako dobro možete pripremiti kod svoje kuće. Ovaj recept će vam u tome pomoći.
Sastojci za Karađorđevu šniclu:
-1 kg svinjskog, telećeg ili pilećeg belog mesa
-300 g kajmaka
-so
-začini po ukusu
-ulje za prženje
-prezle
-jaja
-brašno
-tartar sos
Priprema Karađorđeve šnicle:
Položit šnicle na dasku i istanjite ga čekićem za meso.
Sa obe strane začinite šnicle.
Na sredinu mesa razmažite kajmak ili stavite veću količinu samo na sredini.
Urolajte meso, tako da ćoškovi ostanu unutra.
Šnicle umačite prvo u brašno, razmućena jaja, pa u prezle i stavite da se prže na zagrejanom ulju, na srednjoj vatri. Po potrebi, smanjite temperaturu.
Šnicle, kada budu gotove, poslužite uz tartar sos i krišku limuna.
Prijatno!
Autor: Iva Besarabić