AKTUELNO

Starinski ručak za čistu desetku.

Krompir volimo jer ga možemo pripremati na razne načine, može se kuvati, peći, pripremiti kao pire, puniti mesom, dodati supama i salatama. A volimo i da samo njega pojedemo, pa za to uvek dobro dođu neki novi recepti i načini ukusnije pripreme.

Ako volite da ga jedete, onda vam predlažemo da isprobate i ovaj recept.

Sastojci:

1 kilogram krompira

1 srednja glavica crnog luka

1 kašika slatke mlevene paprike

ulje po potrebi

1 kašika suvog biljnog začina

Foto: Pixabay.com

Priprema:

Oljuštite krompir, isecite ga na kriške, pa skuvajte. Potom luk isecite na rebarca i propržite ga na ulju, sve dok ne omekne.

Umešajte mlevenu papriku i ostavite da se dinsta još minut- dva, uz mešanje.

Dodajte kuvan i dobro oceđen krompir, promešajte i zatim sipajte suvi biljni začin. Mešajte sve dok krompir ne upije začine i ne bude crvenkast.

Može da bude prilog, ali zašto ne i jedino što ćete jesti za ručak.

Prijatno!

Autor: Aleksandra Aras