AKTUELNO

Sjajan recept!

Svežu notu ovoj omiljenoj poslastici daje sok od narandže, koji obiluje vitaminom C.

Neizostavan dodatak u ovoj varijanti palačinki je šumska kraljica borovnica, koja, osim što osvaja punoćom ukusa, obiluje i zdravim antioksidansima.

Sastojci:

100 g zamrznutih borovnica

135 g speltinog brašna

1,5 kašičica praška za pecivo

1 kašičica cimeta

1 zamena za jaje (1 kašičica mlevenog lana + 3 kašičice vode ili 1 kašičica čia semenki + 1/3 šolje vode)

90 ml bademovog ili ovsenog mleka

1,5 kašika maslinovog ulja

1,5 kašika meda

30 ml svežeg soka od narandže

Foto: Pixabay.com

Priprema:

U borovnice umešajte kašiku brašna, pa ih stavite u frižider.

U jednoj posudi izmešajte suve sastojke. U drugoj posudi izmešajte vlažne sastojke, zamenu za jaje, mleko, med, sok od narandže, ulje i ekstrakt vanile. Zatim suve sastojke dodajte vlažnim.

Pecite palačinke na srednje jakoj vatri dok se sa svake strane ne zarumene. Poslužite ih sa medom, kriškama sveže narandže i borovnicama.

Pročitajte još: SLATKIŠ ZA MRŠAVLJENJE: Čokoladni puding bez kuvanja koji snižava loš holesterol!

#Recept

#palačinke

'