AKTUELNO

U jeku sezone trešanja, mnogi se susreću s problemom uklanjanja koštica, što može biti dugotrajan proces.

Čak i kada koristite uređaj za vađenje koštica, trešnje i višnje često se raspadnu i izgube sok, ali postoji jednostavniji način da uživate u njima bez mnogo truda.

Uklanjanje koštica pomoću slamke

Jednostavnan trik je korišćenje slamke za uklanjanje koštica iz trešanja. Ovaj metod je toliko brz i efikasan da ćete se zapitati zašto ga ranije niste isprobali.

Potrebno je da slamka bude od čvrste plastike, a ne savitljiva, jer bi se u suprotnom mogla polomiti i otežati proces čišćenja.
Uzmite trešnju i vrhom slamke probodite plod na mestu gde se nalazi udubljenje. Gurnite slamku kroz trešnju tako da izađe na drugu stranu, izvlačeći košticu sa sobom.

Ovaj metod omogućava vam da brzo očistite veliku količinu voća. Najbolje od svega je što trešnje ostaju netaknute, pa možete sačuvati sav njihov sok, posebno ako planirate praviti sok od trešanja.

Eto – toliko je jednostavno!