AKTUELNO

Priprema nije komplikovana, pa će uspeti i potpunim početnicima.

Potrebno je:

Za testo:

300 ml mlake vode

2 kašike maslinovog ulja

1 kašičica soli

2 kašičice šećera

450 g mekog brašna

7 g suvog kvasca

Za nadev:

200 ml paradajz pelata

3 kašike maslinovog ulja

malo soli

300 gr mocarela ili gauda sira

origano

Foto: Pixabay.com

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Rastvorite kvasac, šećer i kašičicu brašna, u mlakoj vodi. Posle 10 minuta, zamesite testo od navedenih sastojaka, pa ostavite jedno sat vremena. Kada je testo udvostručilo masu, stavite ga na pobrašnjenu površinu i premesite. Zatim ga podelite na dva jednaka dela. Zagrejte rernu na 220 stepeni pa podmažite pleh. Oklagijom razvucite testo, manje od dimenzije pleha, pa ga stavite u pleh i izbockajte viljuškom. Onda sipajte preliv od paradajz pelata, maslinovog ulja i soli po celoj površini. Preko pospite izrendani sir i origano po ukusu. Zapecite picu oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Izvadite iz pleha, secite i služite.

Bon appetit!