AKTUELNO

Čak i onim parovima s najvrelijom iskrom ponekad je potrebna promenu kako bi začinili svoj seksualni život i tako se povezali na dubljem nivou.

Intima je izrazito bitna za čvrste i stabilne veze, a ako već unapred znate kako će izgledati seks s vašim dugogodišnjim partnerom, to je alarm za seksualnu uzbunu.

Isprobavanje raznih seksualnih poza može učiniti čuda za vaš odnos. Stručnjaci smatraju da se na taj način razvija poverenje između partnera, a poverenje je ključ uspješne i duge veze. Ako vam je dosadila misionarska, kaubojska, spooning ili doggy, isprobajte novi seks trend – froggy.

Froggy – poza za nove stranice Kama Sutre

Naučnici su, proučavajući bizarne seksualne navike vodozemaca, otkrili inovativni seksualni položaj za koji smatraju da će promeniti pojam ženskog zadovoljstva. Ovo istraživanje bi moglo da posluži kao inspiracija za novu stranicu Kama Sutre.

Radi se o varijaciji na dobro nam poznatu obrnutu kaubojska pozu. Muškarac sedi na ivici kreveta, a noge su mu čvrsto na podu. Žena treba da sedne na njega, okrenuta leđima, a noge treba jako da raširi i spoji u petama.

Inspiracija za ovu pozu dolazi iz joge koja ima brojne benefite za naše zdravlje. Ova poza je odlična za cirkulaciju, pomaže kod bolova u kukovima, kod hemoroida i pomaže za normalno funkcionisanje probavnog sistema. Žena je u froggyju u prvom planu pa može sama da kontroliše svoje zadovoljstvo tako što će odrediti tempo.

Zabavan, prijatan i drugačiji seks

Ako više volite doggy, isprobajte još jednu zanimljivu pozu – leapfrog, što u prevodu znači preskok. Iako je inspirisana poskakivanjem žaba, ova poza ne uključuje preskakanje partnera za vreme seksa. Za uživanje u ovoj pozi, potrebno je spustiti se na kolena i dlanove, kao kod doggy poze, ali čelo je potrebno nasloniti na krevet dok kukove podižete u vazduh.

Na ovaj način možete osigurati najsnažniji seks do sada. Idealna je za parove koji uživaju u dubljoj penetraciji. Ovo je zabavan, prijatan i drugačiji položaj, a ako dodate i jastuke, doživet ćete nezaboravno iskustvo, kaže Dženet Brito, klinički psiholog i seksualna terapeutkinja iz Centra za seksualno zdravlje na Havajima.

Autor: