AKTUELNO

Možda su pas i mačka najčešći kućni ljubimci, međutim kada je sreća u domu u pitanju postoji bolji izbor.

Poslednjih decenija mnogo se govori o feng šuiju kao drevnoj veštini, kada su u pitanju dekorisanje i unošenje predmeta u kuću, za koje se veruje da donose sreću, mir i bogatstvo.

A, ono o čemu se retko govori, pa mali broj ljudi zna je to da postoji i jedan kućni ljubimac koji bi mogao da donese neverovatnu količinu dobra za celu porodicu. U pitanju je zlatna ribica.

Ova životinja je veoma cenjena u čitavom orijentalnom svetu, a budisti je veoma poštuju jer predstavlja jedan od svetih amblema Bude.

Pa, tako istočne zemlje čvrsto veruju da porodice koje imaju zlatne ribice u svom domu žive dugo i zdravo, a Egipćani od davnih vremena veruju da ovaj ljubimac donosi sreću celoj porodici.

I u Grčkoj je zlatna ribica moćan simbol, a kod njih samo udate žene primaju zlatne ribice kao poklon da bi imale sreće u braku i puno dece. Mnogi veruju da su zlatne ribice najmoćniji talisman koji privlači bogatstvo.

Kinezi veruju da zlatna ribica zadržava dobru či energiju u kući, bez koje, prema njihovom uverenju, u bilo kojem domu nema mira, prosperiteta i novca.

Ostalo vam je još samo da odete do prve prodavnice kućnih ljubimaca i nabavite zlatnu ribicu!

Autor: