AKTUELNO

Iako fizički atraktivni muškarci često imaju prednost, dugotrajna veza zahteva pažnju prema drugim aspektima. Naučnici su otkrili da žene često biraju muškarce sličnih očiju kao njihovi očevi, dok muškarci često traže žene koje podsećaju na njihove majke.

Različite karakteristike takođe igraju ulogu u privlačnosti. Muškarce često privlače srećne žene s osmehom, dok žene preferiraju muškarce s ponosnim izrazom lica. Istraživanja su pokazala da aktivnost u govoru tela povećava privlačnost za oba pola.

Kućni ljubimci takođe mogu uticati na privlačnost; žene često preferiraju muškarce s psima, simbolom ozbiljnosti i spremnosti za dugotrajan odnos. Mirisi takođe igraju ulogu, s mirisima poput belog luka koji privlače muškarce. Veličina cipela može biti važna za muškarce, dok se za žene fokus može prebaciti na krajnji cilj vezan za partnera.

Muzički ukus i slična atrakcija takođe su razmatrani, a altruizam se pokazao kao privlačna karakteristika kod oba pola. Duža kosa kod žena često se povezuje s evolucijskim prednostima, dok muškarci imaju različite preferencije prema ženskoj kosi. Ovi faktori, iako povezani s evolucijom, takođe ukazuju na raznolikost preferencija koje ljudi imaju u vezi s privlačnošću.