AKTUELNO

Bosanskohercegovačka food blogerka Belma Halilović nedavno je na Instagramu podelila recept za domaći sir čiji ukus će vas oduševiti.

„Okej, jedva sam čekala jutro da isprobam sir, čak sam napravila i uštipke da isprobavanje bude sa stilom. Nisam znala hoće li ikako uspeti, ali sir me oduševio. Ako neko ima neke savete i ideje za druge sireve, pišite mi“, navela je.

Napisala je da je stavila tri litra svežeg mleka da se prokuva i da je stalno mešala kako ono ne bi zagorelo. Kada je počelo da vri, dodala je veliku kašiku soli.“Možda bih idući put dodala još jednu, volim slanije. Nakon pet – deset minuta mešanja, dodala sam sok od pola limuna. Smanjila sam temperaturu sa sedam na devet i povremeno mešala. Trebalo je nekih 10 minuta da krene da se odvaja surutka. Nakon toga sam dodala i sok od druge polovine limuna i uz mešanje čekala da se sir odvoji“, dalje je navela.

Ocedila je sir u cedilo sa krpom. Dodala je da treba ocediti što više vode i umotati sir i staviti nešto teško na njega. Ostavite preko noći.

Autor: