AKTUELNO

Peglanje je kućni posao koji mnogi ne vole. Oduzima dosta vremena, a iskusne domaćice su pronašle trik koji, kako kažu, provereno "radi".

Na mrežama tvrde da ne moraju da peglaju odeću, jer se veš ne gužva. Sve što treba da uradite jeste da napravite dve ili tri kuglice veličine teniske loptice od aluminijumske folije i ubacite ih u mašinu za sušenje i pranje veša ili čak u sušilicu.

Trik sa kuglicom od folije u mašini pomaće jer će loptice mogu da pomognu da se odeća bolje okreće i opere, a u sušilicama zaustavlja stvaranje statičkog elektriciteta. Ono što je zanimljivo, to je da mnoge žene kažu da vam ne treba ni omekšivač. Ovaj trik svakako vredi probati jer štedi i vreme i novac.

Ipak, ne zaboravite da izaberete odgovarajući program sušenja i odgovarajuće trajanje programa sušenja. Kada se odeća prekomerno suši, nabori na odeći su toliko duboki da vam treba čitav oblak pare prilikom peglanja. Takođe, ako ne mešate lakše i teže tkanine u bubnju, to znači da ne morate brinuti da li će se lakši komadi izgužvati.