AKTUELNO

Savremena tehnika laserskog podmlađivanja, kao jedan od neinvazivnih tretmana za lepšu i sjajniju kožu bez bora, preplavila je svet lepote poslednjih decenija.

Ovo nije samo običan tretman, već prava revolucija u antiagingu! Laserska tehnologija donosi novu eru u estetskoj medicini, gde rezultati govore sami za sebe. Ovo je metoda koja menja pravila igre!

U tekstu otkrivamo tajnu iza laserskog podmlađivanja, kako funkcioniše i zašto je postalo prvi izbor za sve koji žele prirodno, a efikasno i vidljivo podmlađivanje. Saznajte kako ova savremena procedura za podmlađivanje vraća sat unazad, dajući vašoj koži onaj mladalački sjaj o kojem ste oduvek sanjali.

Nauka iza laserskog podmlađivanja kože

Da li ste se ikada zapitali kako lasersko podmlađivanje zaista funkcioniše? Laserski zraci imaju mnogo benefita za kožu. Prodiru duboko, obnavljajući je iznutra, brišući godine sa lica i čineći je biološki mlađom od pacijenta.

Foto: Foto/Andreja Damnjanović

To je zato što laserska tehnologija koristi precizne i kontrolisane laserske zrake koji prodiru duboko u kožu, ciljajući oštećene slojeve i podstičući proizvodnju kolagena i elastina. Ovaj proces ne samo da pomaže u smanjenju bora i finih linija, već poboljšava i teksturu i tonus kože, dajući joj svež i mladalački izgled. Laserski tretmani su posebno dizajnirani da budu bezbedni i efikasni, omogućavajući ciljanu regeneraciju bez potrebe za dugim oporavkom. Sa ovom tehnologijom, estetska medicina je napravila veliki korak napred, nudeći rešenja koja su ranije bila nezamisliva.

Trendovi u estetskoj medicini

Zbog brzog načina života sve više ljudi bira moderne procedure za podmlađivanje - brze, efikasne i bez dugog perioda oporavka.

Dok su ranije korišćene metode često zahtevale invazivne zahvate, laserski tretmani nude vidljive rezultate bez potrebe za hirurškim zahvatima. Ovaj trend je doveo do širenja svesti o značaju neinvazivnih metoda u očuvanju prirodnog izgleda i zdravlja kože, čineći lasersko podmlađivanje jednim od najtraženijih tretmana u svetu lepote danas.

Tipovi laserskih tretmana i njihova specifična primena

Od tretmana za uklanjanje bora do osvežavanja tena, laserske tehnike nude raznolike mogućnosti.

Lasersko podmlađivanje nije jednoobrazan postupak - postoji mnoštvo laserskih tretmana dizajniranih za specifične potrebe kože. Neki laseri su idealni za uklanjanje finih linija i bora, dok su drugi efikasniji u tretiranju hiperpigmentacije ili ožiljaka od akni. Postoje i laserski tretmani koji ciljaju na poboljšanje teksture kože, smanjenje pora i osvežavanje tena. Odabir pravog laserskog tretmana zavisi od tipa kože, njenog stanja i željenog rezultata. Svaki laserski tretman ima svoje jedinstvene prednosti i načine primene, pružajući personalizovana rešenja za različite estetske ciljeve.

Foto: Foto/Andreja Damnjanović

Otkrijte ko je kandidat za lasersko podmlađivanje

Niste sigurni da li je lasersko podmlađivanje za vas? Evo kako da saznate! Važno je odabrati pravi trenutak i tretman koji odgovara stanju kože i godinama pacijenta.

Lekari specijalisti iz poliklinike Diva dr Bogdanović, sa više od trideset godina iskustva, u zavisnosti od stanja kože i godina pacijenta, u najvećem broju slučajeva preporučuju jedan od ova tri medicinska lasera za podmlađivanje i lifting kože:

4D Combo lasersko podmlađivanje: Ova inovativna tehnika za laserski lifting i podmlađivanje regeneriše epiderm, zgušnjava i zateže kolagene mreže u koži, menjajući njenu arhitektoniku i strukturu. Osim podmlađivanja, postiže se i zatezanje kože sa dugoročnim efektima. Primena je moguća na različitim delovima tela kao što su lice, vrat, podbradak, dekolte, nadlaktice i šake. Tretman je konforan zahvaljujući forsiranom hlađenju tokom procedure, a oporavak je brz. Prvi rezultati su vidljivi već posle jednog dana, a pun efekat nakon četiri nedelje. Obično se preporučuju dva tretmana, zavisno od starosti i stanja kože pacijenta.

TwinLight podmlađivanje laserom: Ovaj moderni laserski tretman koristi dve komplementarne talasne dužine koje podstiču stvaranje novog kolagena u svim slojevima kože. Uključuje više laserskih programa u jednoj proceduri za delovanje na duboke i površinske slojeve kože, osvežavajući ten, sužavajući pore, smanjujući bore i zatežući kožu. Tretman je komforan, omogućavajući nastavak dnevne rutine i šminkanja već nakon 12 sati. Za dugotrajne rezultate, koji su vidljivi nakon nekoliko dana, preporučuju se dva tretmana, a konačan efekat je vidljiv četiri nedelje nakon tretmana.

Nano Q laser: Idealan za podizanje obrva i zatezanje lica. Ovaj laser se primarno koristi za preventivno zatezanje i podmlađivanje kože na prirodan način. Efikasan je u otklanjanju finih bora, poboljšanju tena i proširenih pora, kao i u tretmanu hiperpigmentacije, melazme, rozacee, kapilara i ožiljaka od akni. Jedna od prednosti je mogućnost tretiranja osunčane kože bez potrebe za oporavkom, omogućavajući nanošenje šminke odmah nakon tretmana. Lekari preporučuju seriju od dva do četiri tretmana, sa pauzama od četiri nedelje između njih.

Lasersko podmlađivanje nije samo trend, to je revolucija u nezi kože. Pripremite se da zasijate novim sjajem!

Foto: Foto/Andreja Damnjanović

Poliklinika Diva – mesto za savremene procedure laserskog podmlađivanja

U poliklinici Diva, pod vođstvom dr Svetlane Bogdanović, specijaliste estetske hirurgije, možete da zakažete BESPLATNE konsultacije za sve navedene laserske procedure.

Poliklinika Diva dr Bogdanović je već tri decenije pionir u našoj zemlji i na našim prostorima u primeni naprednih tehnika u estetskoj medicini, uključujući radiotalasnu hirurgiju i dermatološke i hirurške lasere. U ovoj medicinskoj ustanovi pacijentima je na raspolaganju 14 lasera, tri aparata za radiotalasnu hirurgiju i devet lekara specijalista estetske hirurgije i dermatologije.

Posetite Polikliniku Diva i zakažite pregled, besplatne konsultacije ili proceduru

na telefone +381 63 338 334 i 011 32 42 841.

Lekari specijalisti Poliklinike Diva na tri adrese:

Kosovska 34,

Njegoševa 19a, Slavija i

Bulevar Zorana Đinđića 125d, Novi Beograd.

Autor: