AKTUELNO

Šta rade žene koje imaju energiju po ceo dan i nikada se ne umaraju?

Sigurno imate prijateljicu, rođaku ili poznanicu koji se budi svaki dan u 06.00 i počinje dan jutarnjim vežbanjem. Nakon toga počinje da se sprema i vodi decu u školu, radi od 9 do 5, trči kući da kuva, ćaska sa decom i mužem o njihovom danu i ima vremena da proveri svoje mejlove, čak i da piše na svom ličnom blogu. Saznajte kako ove žene uspevaju da ostanu pune energije tokom celog dana.

One vežbaju

Obično, kada se osećate usporeno, vaša jutarnja sesija u teretani je prva stvar koju otkažete. Ali vežbanje, posebno ujutru, zapravo može povećati vaš nivo energije i smanjiti stres, što trenutno menja vaše raspoloženje.

Gledaju video snimke o mačkama

Nauka kaže da kada se popodne osećate tromo, gledanjem samo 3 minuta urnebesnog Jutjub videa sa mačkama možete povratiti izgubljenu energiju i povećati nivo produktivnosti.

Fokusiraju se na nešto čemu se raduju u budućnosti

Bilo da je u pitanju odmor ili izlazak petkom uveče, nivoi vaše energije reaguju na iskustva (čak i mala) zbog kojih ste uzbuđeni. Svakodnevno beležite dane koje očekujete i budite sigurni da držite na oku svoju „nagradu“ tokom dugog, napornog dana.

One izlaze

Čak i ako je to 2 minuta vožnje do kioska za flašu bezalkoholnog pića. Promena pejzaža i malo svežeg vazduha u velikoj meri i pomažu u smanjenju šanse da se osećate iscrpljeno.

One daju prioritet svom ličnom vremenu

Bilo da se radi o opuštajućem tuširanju dužem od uobičajenog ili 20 minuta čitajući knjigu, energične žene znaju da je nešto da rade samo za sebe – ne za decu, muža ili šefa – vrlo važno i neophodno.

One su hidrirane

Kada pijete dovoljno vode dnevno, dobijate više energije nego da ste popile 5 šoljica kafe, tvrde nutricionisti.

"Pauza"

Fejsbuk, Instagram, Tviter, Tik-tok, Viber, mejlovi i razna druga „ažuriranja” vas preplavljuju svakog minuta u svakodnevnom životu. Prekomerna i neprekidna tehnologija može smanjiti vašu izdržljivost. Stavite tajmer i saznaćete koliko možete da uradite za određeno vreme samo ignorisanjem telefona neko vreme.

I one malo "varaju"

Šta ako ste odspavale 10 minuta tokom pauze za ručak? Niko ne mora da zna.

Autor: