AKTUELNO

Italijanke vole da uživaju u životu i da razmaze same sebe, a isto preporučuju i drugim ženama.

Stoga su rado podelile svojih 10 jednostavnih trikova lepote koje je lako ispratiti.

Maslinovo ulje je tajno oružje broj 1 za lepotu -   Maslinovo ulje krcato je materijama koje doprinose lepoti, poput vitamina E koji održava mladost kože i hidratizujućeg skvalena. Jedna od najslavnijih i najlepših Italijanki svih vremena Sofija Loren bila je poznata po tome da se maslinovim uljem mazala po čitavom telu. Italijanke vole maslinovo ulje stavljati i na vrhove kose nakon duge, tople kupke koje kosi daje poseban sjaj. Maslinovo ulje ima i lekovita svojstva, a Italijanke ga čak koriste za lečenje konjunktivitisa.

Teranje stresa im je prioritet - Italijanke smatraju stres najvećim neprijateljem lepote te su uverene da zbog prevelike količine stresa svi izgledamo starije i umornije. Znati kako da se opustite i odmorite vrlina je u italijanskoj kulturi. A najdraži način rešavanja stresa Italijankama je čaša vina svako veče.

Glatka koža pre svega -   Italijanke vole glatku, mekanu kožu i najveći deo svakodnevne rutine ulepšavanja posvećuju hidrataciji. Umasiravanje maslaca za telo od glave do pete Italijankama je ritual kojim koži podaruju vlagu, a istovremeno se tako i opuštaju. Pri "maženju" kože maslacem posebnu pažnju posvećuju stopalima.

Ne boje se sunca - Italijanke su svesne da će se bore kad-tad pojaviti, pa neka barem onda nastanu zbog uživanja na suncu, smatraju ove fatalne žene. No to važi samo za pravo sunce, ne i za solarijume, a kožu uvek zaštite kremama s visokim faktorima.

Foto: Pixabay.com

Boju koriste umereno - Italijanke vole da koriste boju za naglašavanje svoje lepote, bilo da je reč o crveno nalakiranim noktima ili ružičastim usnama. Ali kod korišćenja boja ključna je umerenost kao i kod šminkanja uopšte – one stavljaju malo šminke jer žele da im koža diše.

Ne praktikuju dijete - Italijanke imaju opušten pristup hrani i konzumiraju sve što žele, hleb, testeninu, sladoled, vino... Trik je u tome da jedu jednostavne namirnice i stavljaju manje preliva i umaka. I ono najvažnije, porcije su im male. Zbog takvog načina konzumiranja hrane Italijanke ne moraju na dijete.

Zrnca kafe najbolje zatežu kožu - Za piling kože tela Italijanke naprave mešavinu samlevenih zrnaca kafe i kokosovog ulja, a posebnu pažnju posvete području bedara i zadnjice. Kafa zateže kožu i odstranjuje mrtve ćelije, dok kokosovo ulje hidratizira kožu. Mnoge Italijanke kažu da ovaj piling uklanja i celulit i strije.

Foto: Pixabay.com

Belim lukom protiv bubuljica - Kako bi se rešile bubuljica, Italijanke direktno na upaljeno mesto utrljaju malo belog luka.Može se osetiti peckanje, ali beli luk ima snažna antiseptička svojstva koja vrlo brzo unište bakterije i smanje natečenost. To je mnogo bolji način da se rešite bubuljice nego da je cedite, jer neće ostati nikakav ožiljak.

Limunov sok za toniranje kože lica -  Za toniranje i posvetljivanje kože lica mnoge Italijanke koriste samo mešavinu limunovog soka i vode. Pomoću blaznice utapkaju malo mešavine na kožu lica i uživaju u osveženom izgledu. Limunov sok sadrži i vitamin C koji deluje poput antioksidansa i umanjuje pojavu bora.

Tamna čokolada u službi lepote -  Jedna od najvećih tajni lepote Italijanki jeste uživanje u tamnoj čokoladi. Naime, komadić tamne čokolade povećava nivo hormona sreće endorfina i serotonina u mozgu. Kada je žena srećna više se smeje, a osmeh na licu svaku ženu čini lepšom.

Pročitajte još: NOVI TREND U FARBANJU KOSE: Ova frizura biće HIT 2018. godine! (FOTO)

#Italija

#Savet

#Žena

'