AKTUELNO

Turistička ponuda Beograda biće predstavljena na Međunarodnom sajmu putovanja i turizma EMITT u Istanbulu, najznačajnijem sajmu turizma u Turskoj.

Posetioci sajma EMITT će do 28. januara na našem štandu moći da se informišu o različitim segmentima turističke ponude Beograda i Srbije, mogućnostima za putovanja, smeštajnim kapacitetima, turističkim programima,  navodi se u saopštenju Turističke organizacije Beograda (TOB).

Na štandu veličine 64 m2, ponudu će predstaviti i Nacionalna Turistička organizacija Srbije, TO Vojvodine, Novog Pazara, Republike Srpske, agencije Omniturs, Balkan Holidays, Big Blue, Mujen Lux, PCSTUR, Dora, i beogradski hoteli Crown Plaza, Holiday Inn, Square Nine, Prag, President, Zlatnik, Theater Belgrade, Heritage i MK Resort.

Organizator zajedničkog nastupa na turskom tržištu je TOB, koja već sedmu godinu za redom promoviše ponudu našeg grada turistima iz Turske.

Turisti iz Turske su na prvom mestu po broju dolazaka stranih gostiju u Beogradu.

Ukupno 79.061 Turaka je posetilo naš grad u prvih jedanaest meseci prošle godine, što je za 20 posto više u odnosu na isti period u godini koja je prethodila, prema poslednjim statističkim podacima.

O značaju učešća na sajmu EMITT govori i najavljena poseta konzula Republike Srbije u Istanbulu Sandre Vojinović našem štandu, ministra turizma Turske i drugih visokih zvaničnika, navodi se u saopštenju.

#Beograd

#Istanbul

#sajam

'