AKTUELNO

Puna je hranjivih materija.

Možda niste znali, ali i kora banane je puna hranljivih materija. U nekim zemljama, poput Indije, koru ove ukusne voćke smatraju delikatesom, ali nju možete koristiti i za ulepšavanje.

1. Beljenje zuba

Trljajte zube unutrašnjom stranom kore banane svaki dan dve nedelje. Uskoro ćete primetiti pozitivne rezultate.

2. Uklanjanje bradavica

Ako imate bradavice na koži, ovaj problem može rešiti korom banane. I ne samo da ćete ga rešiti već ćete i sprečiti da se ponovo pojave. Stavite komadić kore banane na bradavicu na koži i fiksirajte je zavojem. Ostavite da odstoji preko noći. Ponavljajte ovaj postupak dok potpuno ne uklonite bradavice.

Foto: Pixabay.com

3. Protiv akni i bora

Banana je odličan izbor za kompletnu negu kože. Razlog su antioksidanti koji se u njoj nalaze, kao i to što banane hidriraju i hrane kožu. Utrljajte koru banane na kožu, posebno na problematičnim oblastima. Ostavite da odstoji 30 minuta.

4. Pomaže kod psorijaze

Nažalost, ova bolest kože se ne može u potpunosti izlečiti korom banane, ali može ublažiti simptome.

5. Analgetik

Trljajte bolna mesta na telu bananinom korom i brzo ćete shvatiti da je odličan analgetik.

6. Za mršavljenje

Ako želite da smršate, kora zelenih banana je bolja jer sadrži više probiotika. Metabolizam će vam se ubrzati, trošićete više kalorija, a mišići će imati dovoljno energije. Pored kalijuma, kora banane sadrži i vlakna, vitamine B grupe, vitamin A.

Foto: Pixabay.com

Zato napravite smuti. Stavite bananinu koru u blender i dodajte malo kokosovog mleka, cimet, led i bilo koji drugi sastojak po želji. Takođe, možete spremiti i čaj - uklonite krajeve i kuvajte koru desetak minuta, pa procedite.

Pročitajte još: Da li si znala da USNE govore mnogo toga o karakteru i ličnosti - A kakve su tvoje?

#Bore

#Zubi

#banane

'