AKTUELNO

Brzo, ukusno i bez mnogo muke!

Uglavnom su nam ove tri stvari na pameti kada treba da spremimo neki obrok posle napornog dana. Zato su špageti čest izbor mnogih modernih domaćica.

Mi vam predlažemo ova tri sosa koja izmešana sa testeninom obećavaju uživanje u svakom zalogaju.

Špageti sa paradajz sosom i belim lukom

Savršen obrok za vreme posta. Veoma jednostavan, ukusan i zdrav. Probajte!

Potrebno je:

– 250 grama špageta

– 1/2 dl maslinovog ulja

– 2 čena belog luka

– 2 dl paradajz sosa

– prstohvat origana

– prstohvat soli

– bosiljak

Priprema:

Skuvajte špagete ala dente, procedite, ali ne ispirite hladnom vodom.

Dok se testenina kuva, pripremite sos. Blago zagrejte maslinovo ulje, ubacite sitno seckan beli luk, već nakon minut , sipajte paradajz sos, dodajte so i upržite kratko. Dodajte špagete i sve izmešajte, zatim pospite origanom i dodajte bosiljak. Uz ovo jelo prija čaša vina. Prijatno!

Foto: Pixabay.com

Špageti sa gamborima

Odličan recept za sladokuce i ljubitelje morske kuhinje.

Potrebno je:

– 250 g špageta

– seckani oljušten paradajz (može iz konzerve)

– 250 g gambora

– masline (po želji)

– 2 kašike ulja

– nekoliko plodova čeri paradajza

– glavica crnog luka

Priprema:

Iseckajte sitno crni luk, kratko dinstajte na ulju i dodajte gambore, nakon desetak munuta dodajte sitno seckan paradajz i još kratko dinastajte, posolite. U skuvanu, proceđenu i ohlađenu testeninu ubacite sve sastojke, dodajte i čeri i izmešajte.

Špageti sa pančetom i pavlakom

Za one koji vole puniji ukus i da zamiriše slaninica, ovo je pravi izbor.

Potrebno je:

– 250 g špageta

– 50 g pančete

– parmezan (količina po želji)

– 1 kisela pavlaka

Ispržite komadiće pančete, ubacite je u pavlaku, izmešajte sa skuvanom testeninom i pospite obilato parmezanom.

Autor: