AKTUELNO

Ako želite da održite i sačuvate svoj brak, sledite ove četiri stvari i sigurno ćete uspeti u tome.

Opšte je poznato da svaki brak ima svoje uspone i padove, ali uz ljubav i poverenje, to uvek može biti priča sa srećnim završetkom. Međutim da bismo ga sačuvali, neke stvari ipak treba izbegavati.

Dok samci misle da je najteže naći partnera s kojim bi podelili život, činjenica je da za one koji su izgovorili sudbonosno "da" tek počinju problemi.

Ako želite da sačuvate brak, izbegavajte da radite sledeće četiri stvari:

1. Žalbe na partnerov račun su u redu, ali stalne kritike i zvocanje koje ugrožava njegov unutrašnji mir i integritet sigurno vode u razočaranje i prestanak ljubavne čarolije. Zato mu nikada nemojte reći da je loša osoba zato što nije bacio đubre, već mu pomozite da zapamti svoje obaveze.

Foto: Pixabay.com

2. Ako se iz bilo kog razloga u braku pojavi prezir prema partneru, pišite propalo. Pogrdne reči, kolutanje očima i ismevanje onoga koga ste izabrali za životnog saputnika učiniće da i najmanja kapljica ljubavi ispari.

3. Isti efekat ćete postići i ako tokom svađa koristite rečenicu "nisam ja kriva već ti". Ovakva "odbrana" će samo pogoršati stvari, a problem neće biti rešen. Zato sedite, razgovarajte otvoreno i priznajte svoje greške.

4. Ukoliko izbegavate sukob ili se isključujete iz svađe, znači da se emotivno udaljavate od bračnog druga, čime mu stavljate do znanja da vam vaš odnos i ljubav više nisu bitni.

Pročitajte još: Imate hladna stopala? Evo kako da rešite problem!

#Brak

#Ljubav

#Svađa

#Veza

'