AKTUELNO

Možda niste do sada razmišljali o tome, ali postoji pravilan način pranja posteljine, posebno navlaka za prekrivače, jorgana i slično. Jedna posvećena mama, koja je prava čistunica, ističe da postoji jedan korak koji je veoma bitan - zakopčavanje dugmadi ili zatvaranje rajsferšlusa na navlakama pre stavljanja u veš-mašinu.

Iako to može izgledati kao dodatni posao, pošto ćete ih morati ponovo otkopčavati kako biste ubacili prekrivače u navlake, ona ima jednostavno objašnjenje za to.

- Kada stavljam posteljinu u veš-mašinu, uvek je prethodno zakopčam. Ovo će sprečiti da druga posteljina, poput jastučnica i čaršava, ulazi u njih tokom pranja - objašnjava ova čistunica.

Takođe, ona daje još jedan koristan savet. Ako imate mašinu za sušenje veša, preporučuje da jastučnice i čaršave stavite da se suše pre navlaka - ne zajedno.

- Dok se navlake suše, možete početi sa sređivanjem kreveta koristeći čaršav i jastučnice. Kada to završite, vaše navlake će se osušiti i biti spremne za postavljanje na prekrivač i krevet.

Njeni pratioci na Instagramu su bili oduševljeni ovim savetima, nazivajući ih veoma pametnim i izražavajući nameru da ih sigurno primene.

#Trikovi

#pranjue veša