AKTUELNO

Kada govorimo o preparatima za negu, često se postavlja pitanje šta će to najbolje odgovarati vašoj kosi

Postoji li razlika između balzama i maske za kosu, a tiče se hranljivosti dlake, koju joj ovi preparati pružaju?

Nema sumnje da skoro sve žene vode posebnu brigu o svojoj kosi i da je većini upravo to njihov “zaštitni znak”.

Uglavnom se dame vode nekim opštim smernicama, poput pranja kose, koje ne bi trebalo da bude prečesto, korišćenja preparata za dodatnu negu, utapkavanja peškirom, a ne trljanja i tome slično.

Međutim, kada govorimo o preparatima za negu, često se postavlja pitanje šta će to najbolje odgovarati vašoj kosi, ali i koju funkciju taj preparat treba da ima.

Sigurni smo da su sve dame upućene da u prodavnicama mogu naći kako balzame, tako i maske za kosu, ali da li sa sigurnošću možete reći koja je funkcija ova dva preparata.

Frizer Džoni Grej koji već dugi niz godina vodi računa o zdravlju kose mnogih dama kaže:

– Iako biste pomislile da su balzam i maska za kosu zapravo jedno te isto, samo različite strukture, to baš i nije tako. Balzam ima samo jednu funkciju, a to je da vam raščešlja kosu. Od balzama nećete dobiti neku posebnu dodatnu negu i hranljivost koja je vašim vlasima potrebna, za razliku od maske za kosu. Maska za kosu se ostavlja određeni vremenski period, kako bi vlas upila sve što ona sadrži, a raščešljavanje je dodatni bonus koji se dobija od nje – ističe Džoni i dodaje:

– Što se same primene tiče, balzam slobodno možete koristiti nakon svakog pranja, dok masku nema potrebe da koristite toliko često. Dovoljno je da je stavljate jednom, do dva puta nedeljno, u zavisnosti koliko često perete kosu – zaključuje Džoni.

Autor: