AKTUELNO

Ukoliko ste primetili da imate mrave u stanu, velika je verovatnoća da će ih biti sve više. Predstavljamo vam namirnice koje mogu da vam pomogu da se otarasite ovih napasti.

Mravi su veoma sposobni u pronalaženju hrane i ostavljaju hemijski trag feromona koji drugi mravi mogu pratiti kako bi pronašli izvor hrane. Postoji nekoliko prirodnih sredstava koja možete koristiti kako biste se rešili mrava umesto da koristite hemijske insekticide.


Belo sirće je odlično prirodno sredstvo za suzbijanje mrava. Možete ga koristiti tako što ćete sipati jednakomerno mešavinu sirćeta i vode u bočicu sa raspršivačem i poprskati na mesta gde ste primetili mrave. Takođe, možete koristiti ovu mešavinu da obrišete radne površine.

Kuhinjska so takođe može pomoći u suzbijanju mrava. Pomešajte nekoliko kašika soli sa ključalom vodom, ohladite i isto sipajte u bočicu sa raspršivačem. Poprskajte na sva mesta na kojima vidite da mravi dolaze.


Mravi ne vole intenzivan miris cimeta, pa ga možete posuti na mesta gde ste primetili mrave. Posle nekoliko sati, mravi će početi da beže.

Borna kiselina je još jedno prirodno sredstvo koje može pomoći u suzbijanju mrava. Pomešajte 3 kašike borne kiseline i 3 kašike šećera sa 200 ml tople vode. Umočite vatu u ovu tečnost i stavite je na mesta gde se skupljaju mravi. Šećer će ih privući, a borna kiselina će ih uništiti.

Autor: